Äldregalan 2022

Ta del av Äldregalans fullspäckade program med rikskända liksom lokalkända artister. I år gästas vi av bland annat Lisa Miskovsky, Kalle Moraeus och Elisa Lindström.

Årets gladaste show

Den fartfyllda och glädjespridande showen är tillbaka i sin 7:e upplaga med glädje, kvalité och gemenskap – i år kommer galan för första gången till Skellefteå, allt under ledning av galans egen konferencier Jacke Sjödin. Överraskningar, humor och nostalgi är några av de ord som beskriver kvällen.

Vi är glada att i år få presentera artisterna Lisa Miskovsky, Kalle Moraeus, Elisa Lindström, Jacke Sjödin och i Skellefteå även Peter Fjällström.

Folkkära Lisa är högaktuell efter sin medverkan Melodifestivalen 2022 med bidraget ”Best to Come”. Låten fick en flygande start: den placerade sig direkt efter släppet på Svensktoppen och passerade strax efter det 1 miljon streams på Spotify.

Kalle har förutom sin skivkarriär lett och medverkat i flera tv program såsom ”Moraeus med flera”, ”Körslaget”, varit julvärd i SVT samt varit programledare på Grammisgalan och 4 säsonger för SVT;s publiksuccé ”Så skall det låta”. 21 Maj gästar Kalle Äldregalan i Skellefteå!

Elisa Lindström är inte bara känd för sin fantastiska sång utan har även vunnit Let’s Dance 2016, spelat huvudrollen i kritikerrosade The Sound of Music hösten 2017 och våren 2018 på Nöjesteatern, Malmö. Hon har även vunnit Körslaget 2013 och tagit hem två grammisar med Elisas för att nämna ett minimalt axplock av alla hennes bedrifter.

Jakob ”Jacke” Sjödin. Den pratglade och humoristiske underhållaren från Sollefteå. Som konferencier och skådespelare slutar Jacke aldrig att överraska. Äldregalan 2018 var första svängen för honom som konferencier – där han gjorde succé. Tidningssummeringar live och framträdanden av Povel Ramels succér. Vi vet aldrig vad som ska ske, men allt blir fyllt med glädje!

Peter Fjällström, en av norra Sveriges största röster, har genom åren förgyllt scener både lokalt och nationellt. Med hundratals konserter, allt från revy, jazzkonserter och showprogram har Peter blivit en av Skellefteås allra käraste artister.

Kvällen gästas även av Robin Hörnkvist som utlovar nostalgiska låtar och välformulerade historier. Pär-Åke Stockbergs husband är även de på plats för att förgylla årets show.

Varmt välkomna till årets gladaste show – Äldregalan 2022!

Plats

Sara Kulturhus Skellefteå

Datum

Lördag 21 Maj

Fler evenemang

STRAGE ON STAGE

Droskan - Umeå

STRAGE ON STAGE

Kulturens Hus - Luleå

STRAGE ON STAGE

Nordanåteatern - Skellefteå

Gott och Blandat

Umeå, Skellefteå & Luleå

The Bootleg Beatles

Mer information kommer

Noice

Sara Kulturhus, Skellefteå

Summertime Music & Life Festival

Norrvalla Festivalområde, Skellefteå

Scroll to Top